Massagepraktijk Parlon

www.parlon.nl

Hotstone massage

Hotstone massage is een heerlijke verwennerij voor je lichaam en geest.

Sinds de laatste jaren hebben de hotstone massages hun herintrede gedaan. Het is een nieuwe populaire manier van masseren waarbij hete (warme stenen) bij worden gebruikt.

 

De oude grieken en de romeinen gebruikten al stenen om mee te masseren en in het oosten werden de stenen verwarmd en neergelegd om kwalen te voorkomen of te helen.

De stenen zijn basalt stenen oftewel vulkanische stenen die door de eeuwen heen glad zijn geworden door invloed van water en zand. Deze stenen kunnen langer warmte vasthouden en ook door legging op de huid diep doordringen in de huid.

De temperatuur van de steen zal zo`n 47 graden zijn wat aangenaam is als het op de je huid gelegd word, soms heeft het even een prikkelend effect vanwege de temperatuur ,maar als snel is de huid eraan gewend en na een paar minuten lijkt de steen afgekoeld vanwege de gewenning. Als je de steen na een paar minuten ergens anders neer zou leggen zou je merken dat deze nog steeds warm is.

Je hebt verschillende soorten stenen ....van +/- 1,5 cm tot +/- 18 cm groot. Zo heb je grote ruwe stenen, legstenen, masseer stenen en getrommelde stenen. Getrommelde stenen zijn van mindere kwaliteit omdat die minder kracht hebben om de warmte vast te houden. De originele stenen uit de zee zijn van de beste kwaliteit.

Warme stenen hebben de functie om spanningen te verlichten en koude stenen kunnen onstekingen verminderen.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

De client komt geheel ontkleed (men mag natuurlijk wel een slip aanhouden) op de massage tafel te liggen. Het is dan aan te raden om een string aan te trekken aangezien we de bilpartij en heupen dan ook mee kunnen genomen worden met masseren.

Op te tafel ligt een verwarmingsdeken en je word geheel overdekt door handdoeken zodat je lekker warm blijft en dan ook heerlijk kan genieten.

Op verschillende plekken van het lichaam worden stenen neergelegd die als alles stenen liggen nog eens 5 minuten blijven liggen zodat zij het werk kunnen doen en de warmte door je huid laten dringen zodat je heerlijk gaat ontspannen.

Het neerleggen kan als prikkelend ervaren worden, maar dit is na een paar seconden al weer weg en word het heel aangenaam.

Na het verwijderen van de stenen worden de lichaamsdelen gemasseerd met en zonder stenen, met een verwarmde heerlijk ruikende ayuverda olie wat ook als een genot ervaren word.

Dit is een zachte massage die niet te vergelijken is met een sport massage.

Na het hele lichaam gemasseerd te hebben worden de lichaamsdelen gewassen zodat men na de behandeling niet met een vol geolied lichaam zich in de kleren hoeft te steken.

 

Men zal zich als herboren voelen ... 

 

 

 

Wanneer liever geen hotstone massage?

- bij hartklachten

- bij open wonden, uitslag en huidinfecties

- bij zwellingen

- bij bloeduitstortingen

- bij aderontstekingen en spataderen.

- bij koorts

- bij botbreuken

- bij heftige overgangs verschijnselen

- niet direct na het eten(beter een uur na het eten)

- bij een zwangerschap

- bij kanker

- bij verslavingen aan drugs, alcohol en tranquilaizers

- bij besmettelijke ziekten

- direct na een operatie

- bij zonnebrand of als buiten de temperatuur hoger is dan 27 graden


Mochten er dergelijk klachten zijn is het verstandig om eerst een arts te raadplegen